Over Curactive

Mario Dirix wil met zijn ervaring de beste behandeling aanbieden.

In 2001 studeerde Mario Dirix af als kinesitherapeut (aan het huidige UHasselt) waarna hij onmiddellijk startte in de praktijk van Prof. Dr. Meesen Raf die hij tijdens zijn opleiding ontmoette en voor hem een mentor werd de daarop volgende jaren.

Hij leerde er tevens de skills voor musculoskeletale en sportspecifieke klachten zoals pijn of stijfheid in rug en nek, knie- en achillespeesontstekingen, golfers- en tennisellebogen, kruisbandletsels, scheenbeenvliesontstekingen, enkeldistorsies, frozen shoulders, pols- en handletsels. Maar ook het begeleiden van mensen na een orthopedische ingreep zoals, achillespeesruptuur, knie- en heupprothese plaatsing, schouderoperaties van het type Bankart of PASTA letsel.

Mario Dirix

Bijzondere Beroepsbekwaamheid Manuele Therapie

RIZIV: 5/32793/28/521

gedeconventioneerd

KBO: BE0831746690

In 2001 studeerde Mario Dirix af als kinesitherapeut (aan het huidige UHasselt) waarna hij onmiddellijk startte in de praktijk van Prof. Dr. Meesen Raf die hij tijdens zijn opleiding ontmoette en voor hem een mentor werd de daarop volgende jaren.

Daar leerde hij het geven van individuele behandelingen op maat van de patiënt. Hij leerde er tevens de skills voor musculoskeletale en sportspecifieke klachten zoals pijn of stijfheid in rug en nek, knie- en achillespeesontstekingen, golfers- en tennisellebogen, kruisbandletsels, scheenbeenvliesontstekingen, enkeldistorsies, frozen shoulders, pols- en handletsels. Maar ook het begeleiden van mensen na een orthopedische ingreep zoals, achillespeesruptuur, knie- en heupprothese plaatsing, schouderoperaties van het type Bankart of PASTA letsel. Door de opleiding Medische Trainingstherapie van de Katholieke Hogeschool Brussel (2002), verstevigde hij dan ook zijn kunde.

Raf en Mario waren pioniers door in hun behandelingen regelmatig gebruik te maken van de Noorse methode Terapi Master wat pas later populair zou worden onder de naam Redcord, of Sling Exercise Therapy.

Ondertussen stilde hij zijn honger naar kennis en zijn toenemende interesse om de patiënt in totaliteit te gaan behandelen. Daarom volgde hij o.a. de opleiding Myofasciale Therapie = Advanced Dry Needling bij Jing Ming / BMST / Trigger te Brugge (2003). Hiermee maakte hij het mogelijk om patiënten met verkrampte en overbelaste spieren, RSI klachten, hoofdpijn, kaakgewrichtsproblemen, whiplash of contracturen nog beter te behandelen.

Professional Applied Kinesiology (2005) gaf hem de tool om functionele stoornissen te begrijpen en een waardevol inzicht te geven in het totale fysiologisch functioneren van de patiënt en dit enkel door kortgerichte druk op structuren, een orale stimulatie, testing van een ademhalingsfase of vingercontact op de plaats van het probleem.

De opleiding Structurele Osteopathie, IAO Gent (2006), verscherpte zijn manipulaties en soft tissue technieken dewelke nodig zijn bij het losmaken van verklevingen van de fascia en blokkades in het bekken, de lumbale, thoracale of cervicale regio. Hierdoor kunnen problemen zoals lage rugpijn, hernia, ischias, spit, bekkeninstabiliteit nog beter aangepakt worden.

Van Michael Nixon Livy leerde hij uit eerste hand de Neuro Structurele Integratie Technique (NST, 2007) ook gekend als the Advanced Bowen Technique om spieren en fascia te ontspannen en hierdoor de structurele integriteit van het lichaam te herstellen met een verlichting van pijn en dysfunctie en met homeostasis tot gevolg.

Al die ervaringsuitbreiding zorgde er voor dat hij als externe medewerker werkte in de praktijken Benats te Bilzen, Simonis te Gingelom, en Graindourze te Heers.

In 2007 liep Mario de begeleider van zijn thesis, Jos Sneyers, terug tegen het lijf. Ze werkten in 2001 samen aan een paper over ‘De effecten van Kinesio Taping op de proprioceptie van het kniegewricht’, wat op dat moment baanbrekend was.

Maar nu vroeg Jos hem om zijn team te gaan versterken vanuit zijn ondertussen stevig opgebouwde expertise. Wat uitgroeide tot een multidisciplinair sport – en gezondheidscentrum met een dynamiek om de mens vanuit verschillende specialismen te behandelen en niet alleen het letsel. Hier kwamen alle reeds aangeleerde tools volledig tot zijn recht, maar de zoektocht naar meer was zeker nog niet ten einde!

Mede onder invloed van de sportdisciplines waardoor hij omgeven was, groeide zijn interesse voor voeding, orthomoleculaire geneeskunde, emotioneel werk en natuurlijk ook voor blessure preventie en screening! Dit zorgde weer voor het bijwonen van tal van bijscholingen, congressen en opleidingen, zoals het Limburgs Congres voor Sportgeneeskunde of het International Symposium on Nutrition & Natural Therapy in Vietnam.

Hieruit ontsproot onder leiding van Dr. Marc Elsen de zin om patiënten voedingsadvies te geven volgens het principe van de Polariteitsgeneeskunde.

In Nederland leerde Mario een testbatterij kennen, namelijk Functional Movement Screen (2008) waardoor hij via een aantal testbewegingen de zwakke schakel(s) kon zoeken. Bijgevolg worden de probleemgebieden van de persoon in kaart gebracht, met het opstellen van een aangepast oefenschema tot gevolg. Hierdoor zullen de zwakke schakels ‘sterker’ worden en revalideert de patiënt kwalitatief veel beter en kan de sporter blessures voorblijven (preventie) en gaat het rendement van zijn sportspecifieke training verhogen.

Gedurende de samenwerking bij Active Live, behandelde hij menige patiënten die tennissen, turnen, volleybal, of golf spelen maar ook voetballers van verschillende divisies. Heel wat spelers van KVC Westerlo revalideerden regelmatig onder zijn toeziend oog. Ze gingen zelfs ‘s ochtends met hem mee naar het zwembad, om in vroege fase van hun revalidatie al aan aquatraining te doen. Later ging hij ook race piloten begeleiden gedurende de 24 Uren van Zolder en Spa – Francorchamps.

Life is motion

Hallo! Ik ben Gert-Jan Gemis & sinds maart 2021 vervoeg ik het team van Curactive.

Met mijn Master diploma Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, Afstudeerrichting Sport, sta ik te popelen om jong en oud te behandelen. Ik streef ernaar om mijn patiënten te begeleiden in en naar een actieve levensstijl, daarbij staan sport en beweging altijd centraal, ongeacht of het om een recreant of een topsporter gaat. Mijn focus ligt niet alleen op de klacht die een patiënt momenteel heeft, maar ik kijk toekomstgericht om te voorkomen dat de klacht nog terugkeert.

Verder heb ik kennis van (sport)voeding en het opstellen van (sport)gerichte trainingsprogramma’s. Hiermee kan ik iedereen begeleiden die wenst wat aan zijn levensstijl te wijzigen. Zowel oudere mensen, gedreven jongeren, debutanten maar ook doorwinterde sporters en atleten kunnen we begeleiden:

 • tijdens de voorbereiding voor het nieuwe seizoen
 • naar betere prestaties tijdens de sportactiviteit
 • in recuperatie na een sportactiviteit

Gert-Jan Gemis

RIZIV: 5/09343/04/527

gedeconventioneerd

KBO: BE0764533709

Hallo, ik ben Jolien.

In 2013 studeerde ik af als bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Katholieke Hogeschool Leuven. In 2016 behaalde ik een postgraduaat in de voeding en oncologie en mag ik me eveneens oncologisch diëtiste noemen. Ik ben erkend als diëtiste door het RIZIV. Ook ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en diëtisten.

Het is zeer belangrijk om op regelmatige basis een bijscholing te volgen, zodat ik mijn patiënten volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten het beste advies kan geven.

Als diëtiste help ik mijn patiënten niet alleen met een vermageringsdieet, maar ook met:

 • Gezonde en evenwichtige voeding
 • Over- en ondergewicht
 • Voedingsaanpassingen bij en na kanker
 • Diabetes type 1/type 2/zwangerschapsdiabetes
 • Hoge cholesterol en/of triglyceriden
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Ondervoeding
 • Maagproblemen: zure oprispingen, zware maag,…
 • Darmproblemen : prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn, coeliakie,…
 • Voedingsallergieën
 • Nierinsufficiëntie
 • Voeding tijdens en na zwangerschap